Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

DMK stopt leden financiële meevaller toe

Leden van DMK en DOC Kaas hebben een meevaller. De voorschotprijs over mei wordt met terugwerkende kracht met € 1,04 per 100 kilo verhoogd (uitgedrukt in Nederlands melkgeld), terwijl er voor juni eenzelfde verhoging in zit.

Dit heeft DMK meegedeeld aan de leden. Met name de verhoging over mei komt als een verrassing. In een mededeling aan de leden licht de bedrijfsleiding dit toe. Eind april werd nog gemeld dat de voorschotprijs over mei niet zou worden gewijzigd, maar vanwege nieuwe prijsafspraken met de Duitse retail over de ’weisse Linie’ (verse zuivel) zijn toch hogere uitbetaalprijzen mogelijk. DOC-voorzitter Arjan Schimmel: “De contracten voor de weisse Linie konden beter worden afgesloten dan verwacht.” Daarnaast waren er enkele andere positieve ontwikkelingen, meldt DMK. Die worden niet nader gespecificeerd, maar samen maken ze het mogelijk dat er ook met terugwerkende kracht over mei een prijsverhoging in zit.

Weidegang

Volgens de vergelijkende berekening van Boerderij wordt de nieuwe melkprijs over mei € 32,97 exclusief btw en na aftrek van 23 cent (per 100 kilo) bijdrage voor ZuivelNL. Bij 1,1 miljoen kilo wordt de melkprijs € 33,26. Inclusief toeslagen voor weidegang en duurzaamheid bedraagt de maximale prijs dan € 35,51 per 100 kilo.

Juni-melkprijs

Voor juni wordt de melkprijs bij 8 ton € 34,01 per 100 kilo. Bij 1,1 miljoen ton wordt het € 34,30, inclusief € 36,55. Verder verhogingen worden voorzien.

Eén reactie

  • koestal

    De melkveehouders hebben dit geld hard nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.