Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Subsidieregeling voor vleesveehouderij ingetrokken

Twee steunmaatregelen voor de vleesveesector die via het plattelandsbeleid van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zouden worden uitgevoerd, gaan niet door. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken besloten. De uitvoering van de regeling is volgens staatssecretaris Martijn van Dam te duur in verhouding tot het budget dat beschikbaar is.


In het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma POP 3 waren in overleg met de vleesveesector twee regelingen opgesteld: één gericht op het stimuleren van samenwerking in de vleesketen en één gericht op kennisoverdracht. De onderdelen hebben een looptijd van 5 jaar en respectievelijk een budget van € 0,4 miljoen en € 0,1 miljoen per jaar. “Door de vele aanvragen en de daarbij behorende hoge controlelasten, kwamen de uitvoeringskosten van deze regelingen op € 0,2 miljoen. Dat bedrag is niet te financieren uit het budget dat beschikbaar is voor de regeling en een andere dekking voor deze kosten is ook niet beschikbaar. Daarom hebben we besloten de regeling niet uit te voeren”, zegt Van Dam tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Kritiek op besluit

CDA en VVD zijn kritisch op dit besluit en vrezen dat het beschikbare budget nu terug zal vloeien naar Brussel. Dat is volgens Van Dam niet het geval, omdat het budget wordt ingezet voor andere plattelandsregelingen in Nederland.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Wat maakt het uit of de uitvoeringskosten oplopen? Mensen worden betaald als ambtenaar of vangen een uitkering als we dergelijke werkplekken blijven wegsaneren. En een ding daar kun je zeker van zijn... in Frankrijk, Griekenland en Italie zullen ze zo gek niet zijn om om deze drogredenen de steun aan hun boeren in te trekken.

 • smi062971

  het geld wordt ingezet voor andere plattelandsregelingen, kortom we maken het natuurgebied nog iets groter ! hoe verzin je het

 • Ik dacht dat hij demissionair minister was..

 • Bolder01

  Snel weg met die vent.. het wordt hoelanger hoe gekker ...wat een flapdrol😥😥

 • a.t.herwijnen

  Verdeel dat geld dan onder de vleesvee houders. Het blijft dan toch in de sector waar het voor bedoeld is. Beter dan dat ze het dorpshuis van dat geld opknappen. En ja demissionair houdt toch in dat je geen nieuw beleid meer maakt. Zo is het wel makkelijk voor de nieuwe regering. Als men maar lang genoeg blijft onderhandelen hebben ze een goed excuus voor de genomen maatregelen. Kun je trouwens een de demissionair minister afzetten of ter verantwoording roepen???? Hij vertrekt toch

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.