Foto: Fonterra RundveeNieuws

Fonterra boekt 8% meer omzet in eerste 3 kwartalen

Zuivelreus Fonterra heeft in de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar goed geboerd. Dat maakte het concern woensdag 24 mei bekend.

Het zag zijn omzet over de eerste 9 maanden van boekjaar 2016-‘17 met 8% stijgen ten opzichte van dezelfde periode, naar een totaal van € 8,7 miljard. Dit is vooral een gevolg van hogere melkprijzen.

Zuivelproducten met toegevoegde waarde

Volgens topman Theo Spierings lukt het Fonterra om steeds meer melk te verwerken tot zuivelproducten met toegevoegde waarde. Hij geeft aan dat vooral de afzet van consumenten- en foodserviceproducten in China flink is toegenomen. Tot nu toe lukte het Fonterra 350 miljoen kilo aan melkequivalenten extra te verwerken tot zuivelproducten met toegevoegde waarde. Doel voor dit seizoen is 400 miljoen kilo aan melkequivalenten extra te verwerken tot producten met toegevoegde waarde.

Melkprijsverwachting naar boven bijgesteld

Coöperatievoorzitter John Wilson maakte ook bekend dat de melkprijsverwachting voor het lopende seizoen met ruim een halve cent naar boven is bijgesteld, naar omgerekend 29,5 cent per kilo melk.

Volgens Wilson weerspiegelt de verhoging de vastberadenheid van Fonterra om ook het laatste kwartaal goed te presteren. Inclusief dividend kan de melkprijs van Fonterra-leden dit seizoen net boven de 31 cent per kilo uitkomen.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin