Een melkstal in Wisconsin. - Foto Henk Riswick RundveeNieuws

BST langzaam uitgebannen in Wisconsin

De meeste zuivelondernemingen in de Amerikaanse staat Wisconsin accepteren eind dit jaar geen melk meer van koeien behandeld met het melkproductiestimulerend hormoon BST.

Dat meldt Wisconsin Public Radio. Wisconsin is na Californië de belangrijkste staat wat betreft melkproductie in de Verenigde Staten.

De zuivelbedrijven reageren hiermee op toenemende zorgen onder consumenten ten aanzien van dit hormoon. Zuivelcoöperatie Foremost Farms USA schakelt dit jaar over op BST-vrij melk. De onderneming laat weten dat het vooral gaat om een reactie op vragen van klanten. Met name klanten voor ingrediënten voor babyvoeding vragen om BST-vrije wei voor hun producten.

Hogere prijs voor BST-vrij

John Umhoefer, directeur van de Wisconsin Cheese Makers Association, schat dat 90% van de melk geproduceerd in de staat Wisconsin in 2018 BST-vrij is. Hij geeft aan dat de ontwikkeling afgelopen jaar in een stroomversnelling is geraakt nadat zuivelbedrijven een hogere prijs zijn gaan rekenen voor gegarandeerd BST-vrije zuivelproducten. Nadeel van het feit dat de meeste bedrijven nu omschakelen op BST-vrije melk is dat deze melkstroom verwordt tot de nieuwe hoofdstroom. Zuivelmakers kunnen daardoor in de toekomst niet langer een hogere prijs vragen voor gegarandeerd BST-vrije zuivelproducten.

Beheer
WP Admin