Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Melkaanvoer ook in maart boven 40.000 ton per dag

De melkaanvoer in Nederland blijft boven de 40.000 ton per dag. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De aanvoer ligt boven het niveau van een jaar terug in maart. Het gemiddelde vetpercentage kwam uit op 4,45%. Dat is 0,07 procentpunt lager dan in februari en 0,10 procentpunt lager dan in maart vorig jaar.

Stijgende lijn

Met de iets hogere dagaanvoer wordt de stijgende lijn van de afgelopen maanden doorgetrokken. In november lag de gemiddelde aanvoer per dag nog net boven de 37.000 ton. De totale melkaanvoer kwam in maart uit op 1,25 miljoen ton. Dat is iets hoger dan in maart vorig jaar, toen de totale uitvoer stokte bij 1,24 miljoen ton melk.

De som van de eerste drie maanden is nu 3,596 miljoen ton melk. Daarmee ligt de aanvoer iets onder het niveau van een jaar terug. Toen werd in die periode 3,616 miljoen ton melk geleverd. Het eerste kwartaal van vorig jaar telde vanwege het schrikkeljaar echter 1 dag meer. De dagelijkse aanvoer is dit jaar iets groter met 39.956 ton per dag.

Beheer
WP Admin