Limousin Vereniging Nederland gaat haar leden ondersteunen zodat er voorjaar 2018 weer Limousins op de Centrale Opfok Toldijk onder de hamer komen. RundveeNieuws

LVN naar COT2018

Limousin Vereniging Nederland (LVN) gaat haar leden actief ondersteunen om dieren in te zenden naar de Centrale Opfok Toldijk (COT). Dat moet erin uitmonden dat voor het eerst in de voorjaarsveiling van 2018 zes Limousinstieren via het centrale opfokprogramma onder de veilinghamer komen.

Dat is zaterdag 1 april vastgesteld tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. “De COT is een evenement voor de hele vleesveehouderij waar veel vleesveehouders elkaar treffen. De LVN moet daarbij aanwezig zijn, het is een visitekaartje voor de sector”, stelt voorzitter Ronald Kleine.

Voorselectie van aangemelde stieren

Vanuit de leden komt de suggestie om een voorselectie van aangemelde stieren te verzorgen. De kosten daarvan kunnen vanuit het promotiebudget van de vereniging gedekt worden. Daarbij moet genomics-informatie het niveau van de ingezonden stieren verhogen en borgen. Over de extra kosten daarvan, ongeveer € 200 per geteste stier, maken de leden zich geen zorgen. Die zijn voor rekening van de inzenders. Die extra kosten worden door een hogere veilingopbrengst wel gedekt, is de algemene verwachting.

Minimale leeftijdsgrens

LVN raadt haar leden af in te zenden voor de najaarsronde van 2017. In het algemeen is daar minder interesse van kopers. Daarnaast is het zaak zware, oudere stieren in te zenden die na de voorjaarsveiling direct de weide inkunnen om hun dekwerk te verrichten. Zulke dieren geven een veel betere veilingopbrengst dan jonge lichte. Waarschijnlijk gaat de vereniging daarom een minimale leeftijdsgrens voor ingezonden stieren vaststellen.

Beheer
WP Admin