Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Ierland zet meer rundvlees af in Nederland

Import Iers rundvlees met 9% gestegen.

De Ierse rundvleessector exporteerde in 2016 45.000 ton rundvlees naar Nederland. Dat komt neer op een groei van 9% ten opzichte van 2015. De exportwaarde bedroeg € 200 miljoen. Dit meldt het Ierse voedselbureau Bord Bia.

Promotie Iers vlees

Deze groei is het gevolg van prijsontwikkelingen en reclameacties van Bord Bia om het grasgevoerd rundvlees onder Nederlandse consumenten te promoten. Daarbij wordt sterk ingezet op het beeld van grazige, glooiende weides met rundvee. De Ieren zien in Nederland nog steeds groeimogelijkheden.

Laatste reacties

 • rdkland

  En veel nederlandse boeren geloven nog steeds niet dat weidegang positief uitpakt voor de nl zuivel

 • WGeverink

  Gras gevoerd rundvlees is is het betere spul dat ook nog "duurzamer" is geproduceerd (voor wie dat belangrijk vindt), maar geler van kleur. Door de kleur van het vet valt het in een lagere klasse. De Europeanen eisen daarom dat rundvlees uit Canada is afgemest op graan (wit vet). Het vlees komt daardoor in een hogere klasse maar is qua smaak en malsheid gemiddeld van net iets mindere kwaliteit... Weide melk in Nederland komt van koeien die minstens 8% van de tijd buiten moeten lopen. Dat is amper meer dan een hond in de randstad buiten loopt. Bijna alle melk zou op die manier weidemelk zijn en neem je de consument in de maling.

 • koestal

  Moet je Wakker Dier horen over Iers vlees.

 • koestal

  Veel Iers vlees te koop bij Albert Heijn en Jumbo,ze promoten dit vlees extra. puur natuur .

Of registreer je om te kunnen reageren.