Foto: Dairy Academy Oenkerk RundveeNieuws

Oenkerk en Rabobank gaan samenwerken

Dairy Academy Oenkerk gaat samenwerken met de Noordelijke Rabobanken uit Groningen, Friesland en Drenthe. Daarvoor is een 5 jaar geldende overeenkomst getekend.

Het gaat om een initiatief waarbij kennis wordt gedeeld die melkveehouders kan helpen hun bedrijf rendabeler te maken.

Zo gaan agrarisch specialisten van de Rabobank met ingang van komend jaar workshops liquiditeitsplanning geven aan melkveehouders van A-ware. Dit vormt volgens projectleider Dairy Academy Oenkerk Annemarie de Jong een mooie aanvulling op het al bestaande workshopaanbod.

Lagere kostprijs of minder milieubelasting

Op basis van de behoefte van melkveehouders worden er komend jaar mogelijk ook andere workshops samen met de Rabobank georganiseerd. Daarnaast worden innovaties gestimuleerd om bijvoorbeeld te zorgen voor een lagere kostprijs of minder milieubelasting.

De Dairy Academy is een initiatief van A-ware samen met Fonterra. Via workshops en trainingen delen de partners hun kennis met de aangesloten melkveehouders van A-ware. Rabobank is nu een van 9 partners van Oenkerk.

Vertegenwoordigers van Dairy Academy Oenkerk, Royal A-ware en Rabobank ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. - Foto: Dairy Academy Oenkerk

Vertegenwoordigers van Dairy Academy Oenkerk, Royal A-ware en Rabobank ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. – Foto: Dairy Academy Oenkerk

Beheer
WP Admin