Foto: ANP RundveeNieuws

Mogelijk aanvullende knelgevallenregeling fosfaat

Landbouwminister Carola Schouten gaat in overleg met het bedrijfsleven over steunmaatregelen voor melkveebedrijven die dreigen om te vallen door de invoering van het fosfaatrechtenstelsel.

Dat zei minister Schouten tijdens een debat in de Tweede Kamer. De coalitiepartijen CDA, VVD, D66 en CU dienden hiervoor een motie in. De landbouwminister zegt dat ze het advies van de Commissie Kalden, die zich heeft gebogen over de knelgevallen, overneemt.

Effectievere aanpak voor bedrijven in nood

De commissie adviseerde om naast de bestaande knelgevallenregeling in overleg te gaan met het bedrijfsleven, zoals de banken, over een effectievere aanpak voor ondersteuning van bedrijven die in financiële nood dreigen te raken. Het gaat bijvoorbeeld om bedrijven die op de referentiedatum 2 juli 2015 minder dieren in de stal hadden, maar al wel volop aan het ontwikkelen waren en dus minder fosfaatrechten krijgen.

Reguliere knelgevallenregeling 1 januari open

Bedrijven die een beroep willen doen op de reguliere knelgevallenregeling kunnen zich na 1 januari bij RVO.nl melden om in aanmerking te komen voor de regeling.

Beheer
WP Admin