Rundveehouderij

Nieuws 1760 x bekeken

Melkaanvoer opnieuw licht gedaald

De melkaanvoer in Nederland is in oktober licht gedaald. In totaal werd ruim 1,17 miljoen ton melk geleverd.

Dat is weliswaar iets meer dan in september, maar oktober telde een dag meer. De aanvoer per dag lag in oktober op 37.830 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). In september was dat nog 38.030 ton melk per dag.

Met de daling van de dagaanvoer wordt de tendens van het afgelopen half jaar voortgezet. Hoewel de verschillen klein zijn, wordt wel iedere maand iets minder melk afgeleverd. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar dat de dagaanvoer onder de 38.000 ton melk ligt.

In oktober werd volgens RVO.nl 51.476 ton vet geleverd, wat neerkomt op zo’n 4,39% van de totale melkaanvoer. Daarmee ligt het vetpercentage, hoewel deze stijgt, nog onder het niveau van de afgelopen twee jaar. De komende twee maanden zal het percentage echter nog verder stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.