Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Interventieverkoop mageremelkpoeder mislukt opnieuw

De meest recente verkooptender voor mageremelkpoeder uit interventie is weer mislukt. De Europese Commissie heeft slechts een inschrijving voor een partij van ruim 40 ton melkpoeder voor € 1.390 per ton gegund.

Dit wordt gemeld op gezag van mededelingen van de Europese Commissie. Handelaren hadden gehoopt en verwacht dat de commissie een groter volume melkpoeder uit interventie zou willen verkopen. Er was ingeschreven op maar liefst 33.000 ton product, ofwel bijna een tiende van de totale hoeveelheid interventieproduct.

Biedingen tegen extreem lage prijzen

Wel moet worden aangetekend dat een deel van de inschrijvingen biedingen waren tegen extreem lage prijzen, van onder de € 1.000 per ton. Handelaren hadden echter verwacht dat Brussel op zijn minst een duidelijker gebaar naar de markt had kunnen maken en meer inschrijvingen had moeten toekennen, als het de commissie ditmaal menens was om van de interventie af te komen.

De eerstvolgende verkooptender is pas weer over een maand. Gezien de neerwaartse ontwikkeling van de zuivelmarkt, zijn de verwachtingen voor betere verkoopprijzen dan niet hooggespannen.

Beheer
WP Admin