Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Dierenarts en veehouder verdacht van vervalsing

Het Openbaar Ministerie verdenkt een dierenarts en een melkveehouder van het opzettelijk vervalsen van een verklaring van noodslachting van een rund.

Dit meldt dagblad Tubantia. De zaak dateert van april 2016. Het duo zou een verklaring hebben ondertekend waarin staat dat het verder gezonde dier door een ongeval een poot gebroken zou hebben en daarom noodslachting nodig was.

Dood kalf dat al in ontbinding was

Volgens het OM bleek tijdens de slachtkeuring dat het dier geen gebroken poot had maar een dood kalf droeg dat al in staat van ontbinding was. De zaak is aangehouden omdat de rechter eerst de mening van een externe deskundige wil en de betrokken dierenarts moet op papier zetten hoe het volgens hem gelopen is.

Laatste reacties

 • NoordHollander

  oud stinkend zaakje de beuk erin............

 • kschouten

  Een gebroken poot is waarschijnlijk onjuist. bij ons heeft de dierenarts er voor gekozen om een keizersnede toe te passen .het vuile vocht heeft er voor gezorgd dat de koe een chronische buikvliesontsteking kreeg en na 3,5 week een dieronvriendelijke dood is gestorven. Deze koe had gewoon het slachthuis binnen kunnen lopen zonder koorts. Regels maken dit tegenwoordig onmogelijk deze regels zijn bedacht ook voor diervriendelijkheid maar in dit geval heeft het een averechts effect .

 • Beiden voor straf het vlees van de koe laten eten. Dat wilden ze andere mensen ook laten doen. Eet smakelijk.

 • farmerbn

  Soms moet je jokken voor het welzijn van een dier. De dierenmaffia doet niets anders en jokt op grote schaal en in overtreffende trap. Volgens mij mogen die veearts en die veehouder een schouderklopje krijgen van die dierenknuffelaars.

 • g.g

  7 nov 22.28 Carl ... als je er geen verstand van hebt kun je beter niet reageren

 • g.g

  7 nov 22.28 Carl ... als je er geen verstand van hebt kun je beter niet reageren

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.