Presentatie door KI Samen. De organisatie is in beroep gegaan tegen CRV. RundveeNieuws

CRV pakt stamboekwerk op, bezwaar KI Samen

Coöperatie CRV wil uiterlijk vanaf 1 november 2018 zelf stamboekactiviteiten uitvoeren, zo meldt ze. Werkmaatschappij CRV stopt daarmee.

Brancheorganisatie GES doet ook de fokwaardenschatting over naar coöperatie CRV. KI Samen legt zich daar niet bij neer en stapt opnieuw naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) om RVO te dwingen tot een strengere opstelling tegenover CRV.

RVO te toegeeflijk

Tot nog toe voert CRV bv de stamboekactiviteiten van CRV uit. KI Samen ging hiertegen in beroep. Als gevolg daarvan herschikt CRV de zaken. KI Samen meent dat RVO nog steeds te toegeeflijk is naar CRV en voorbij blijft gaan aan diverse tekortkomingen.

CRV: scheiding is transparant

Volgens CRV zorgt de huidige stap al voor een transparantere scheiding tussen stamboekactiviteiten enerzijds en de bedrijfsactiviteiten van werkmaatschappij CRV anderzijds. Concreet worden de volgende activiteiten overgenomen: stamboekregistratie, uitgifte van de exportcertificaten, bedrijfsinspectie (keuren van koeien), fokwaardenschatting, toezicht op de kwaliteit van de dataverzameling en de uitvoering van verenigingszaken.

Beheer
WP Admin