Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zes nieuwe tetra’s Engels raaigras in Rassenlijst

In de laat doorschietende rassen Engels raaigras zijn twee nieuwe rassen toegevoegd aan de Rassenlijst 2018. Bij de middentijds doorschietende rassen zijn er vier nieuwkomers.

Dat meldt Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR). De zes nieuwkomers zijn tetra’s.

In de laat doorschietende groep zijn Barganza van Barenbrug en Thegn van DLF de nieuwkomers. De rassen zijn wat betreft opbrengst in de beweidingsproefvelden de nummers 1 en 2 van de in totaal 13 tetraploide rassen in deze groep. Thegn scoort daar 104 opbrengst en Barganza 106. Beide rassen hebben een doorschietdatum van 2 juni.

Vier nieuwe rassen scoren goed op opbrengst

De vier nieuwkomers bij de middentijds doorschietende tetra’s Engels raaigras zijn AberGain van Vandinter Semo, Barojet van Barenbrug en Magena en Velonit van DLF. Deze rassen scoren goed op opbrengst, al zijn de relatieve verschillen met de 13 andere al in de Rassenlijst opgenomen rassen klein als het gaat om opbrengst van de beweidingsproefvelden. Daar scoren Velonit en Magena beide met 101 het hoogst. Barojet en AberGain doen het met respectievelijk 107 en 106 relatieve opbrengst bijzonder goed in de opbrengst van de maaiproefvelden.

Eén reactie

  • koestal

    over biodiversiteit hoor je niks

Of registreer je om te kunnen reageren.