Rundveehouderij

Nieuws

EU verlaagt importheffing mais

De Europese Commissie heeft de importheffing voor mais, sorghum en rogge verlaagd naar € 5,61 per ton.

Dat is een gevolg van wijzigingen in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. Dat meldt het Duitse landbouwblad TopAgrar.

De heffing is eerder dit jaar ingegaan onder meer door de verwachte recordoogst en de sterk gedaalde koers van de dollar ten opzichte van de euro. Daardoor zouden de EU-boeren te maken krijgen met nadelige marktcondities.

Heffing verhoogd naar € 10,95 per ton

Op 8 augustus is de heffing vastgesteld op € 5,16 per ton en per 1 september verhoogd naar € 10,95 per ton. De heffing wordt vastgesteld op basis van de EU-referentieprijs en de maisnoteringen in de VS die als maatstaf gelden voor de wereldmarktprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.