Foto: 'Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Commissie grondgebondenheid bindend voor LTO en NZO

Belangenorganisatie LTO en zuivelorganisatie NZO hebben een adviescommissie samengesteld die invulling moet geven aan grondgebondenheid in de melkveehouderij.

Beide organisaties binden zich vooraf aan het gegeven advies aan de melkveehouderij.

Het doel van de commissie is het formuleren van een duidelijke en breed gedragen visie op grondgebondenheid in de sector. Deze zal gebaseerd zijn op de doelen van de Duurzame zuivelketen rondom weidegang, dierenwelzijn, biodiversiteit, klimaat en energie.

Daarnaast zien LTO en NZO graag dat de commissie handvatten biedt om deze grondgebondenheid in 2025 te realiseren. Grondgebondenheid is volgens de organisaties een kenmerkend karakter van de Nederlandse melkveehouderij die kan bijdragen aan de verduurzaming van de sector.

Ton Loman voorzitter

Voorzitter van de commissie is oud-Agrifirm-topman Ton Loman. In de commissie denken ook vier melkveehouders mee aan een grondgebonden toekomst. Andere leden zijn Jan Jacob van Dijk (gedeputeerde Gelderland), Lieke Hendrix (directeur Dierenwelzijn ministerie van Economische Zaken), Natasja Oerlemans (Wereld Natuur Fonds) en Wouter van der Wijden (Centrum voor Landbouw en Milieu). Door deze mix van expertises hopen LTO en NZO op een groot draagvlak onder boeren.

Beheer
WP Admin