Rundveehouderij

Nieuws 3106 x bekeken 1 reactie

Bio-certificaat melkveebedrijf opgeschort

Skal Biocontrole heeft in december bio-certificaat van een melkveehouder in Friesland opgeschort.

Dat meldt de controle-organisatie op haar website. Het melkveebedrijf voerde niet-gecertificeerde bedrijfsactiviteiten uit naast het melkveebedrijf en voldeed daarmee niet aan de Skal-regels.

Slachter krijgt bio-certificaat terug

Ook de biocertificaten van een slachter uit Gelderland en een paddenstoelenteler uit Limburg werden afgelopen maand ingetrokken. De slachter uit Gelderland voldeed bij herhaling niet aan de traceerbaarheidseisen voor biologische bedrijven. Het bedrijf heeft sinds de opschorting zijn administratie en procedures aangescherpt en voldoet sinds begin januari weer aan de biologische regelgeving. Omdat de afwijkingen aantoonbaar en structureel zijn hersteld, heeft het bedrijf zijn bio-certificaat terug.

Certificaat paddenstoelenteler ingetrokken

Van de paddenstoelenteler uit Limburg is het bio-certificaat ingetrokken. De paddenstoelenteler kocht bij herhaling grondstoffen aan bij een niet-gecertificeerde toeleverancier. Hierdoor kon de bio-status niet worden aangetoond.

Skal maakt overtreders bekend

Tot en met 2016 meldde Skal gedecertificeerde bedrijven geanonimiseerd. Vanaf 2017 is dat niet langer het geval. Bij decertificering worden voortaan bedrijfsnaam en vestigingsplaats genoemd.

Eén reactie

  • farmerbn

    Ik snap niet dat die slachter uit Gelderland weer zijn bio-certificaat kreeg. Frauderen mag totdat je gepakt wordt en dan weer even braaf zijn en hup je hoort weer bij de club. Moet niet kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.