Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelsector zet zich in voor boerderijeducatie

14 partijen ondertekenen donderdag 22 september het convenant ‘Platform Boerderijeducatie Nederland’. LTO Nederland en ZuivelNL maken deel uit van de ondertekenaars.

Zij onderschrijven daarmee het belang van goede educatie op het gebied van gezonde voeding en de herkomst daarvan. Aansluitend wordt het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland-bord onthuld door Kees Romijn, voorzitter van LTO-vakgroep Melkveehouderij en bestuurder van ZuivelNL.

Keurmerk voor bedrijven

Het platform verenigt ruim 220 boerenbedrijven uit verschillende sectoren die zich richten op het basis- en voortgezet onderwijs (regulier als speciaal), waarbij kinderen zelf kunnen zien, horen, voelen en beleven waar gezonde voeding vandaan komt. De deelnemende partijen hebben kwaliteitseisen gesteld op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden. Bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderij Educatie Nederland.

Op de website van Boerderij Educatie Nederlandkunnen leerkrachten de te bezoeken educatieboerderijen vinden en is lesmateriaal per sector samengebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.