Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Van Dam: goed dat RFC verantwoordelijkheid neemt

Staatssecretaris Van Dam (EZ) juicht toe dat FrieslandCampina boeren een premie van €0,10 per kilo niet-geproduceerde melk geeft. "Goed dat de sector nu zelf ook verantwoordelijkheid neemt", aldus een woordvoerder van de staatssecretaris.

Van Dam zal binnenkort verder praten over de verdeling van €23 miljoen Europees geld die kan worden ingezet voor structuurverbeteringen in de veehouderij.

Schreijer-Pierik: geld moet op de keukentafel terechtkomen

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik zei op een bijeenkomst in Beckum dat alle kansen moeten worden benut: "Het geld moet in Nederland op de keukentafel terechtkomen. Het is van belang dat de melkveehouderij overleeft."

'Annie Schreijer-Pierik: Het is van belang dat de melkveehouderij overleeft.'

Laatste reacties

 • mtseshuis

  van Dam neemt in ieder geval geen verantwoordelijkheid, beetje juichen aan de zijlijn, hij moet problemen oplossen, niet Friesland Campina. Begin eerst eens met alle verwerkte en geëxporteerde mest uit de NL fosfaatproduktie te halen... Probleem opgelost...

 • wmeulemanjr1

  Dhr Van Dam vergeet 1 ding, het plan van RFC is op vrijwillige basis! En dat van de overheid is niet vrijwillig, het is gewoon een plan om boeren het 'recht op produceren' af te 'stelen'

 • alco1

  Van Dam spreekt met twee tongen.
  Zoals Eshuis het ook zegt: Als geëxporteerde mest niet mag afgetrokken, blijkt de doelstelling.
  Dat men met het enig meetbare, het fosfaat andere idealen nastreeft moet men eens duidelijk over worden.
  Het hier minder ter favoure van andere EU landen zal wel de grootste afspraak zijn.
  Andere landen moeten dat ook maar gelimiteerd worden met hun industrie

 • 0064376

  15 miljoen gaat wel van de winst af, is ongeveer 1cent nabetaling .waarom zegt men dit niet ?

 • deB.


  Boeren de nek omdraaien daar zijn ze mee bezig! En mak dat we zijn...

 • Bennie Stevelink

  @0064376, 100 miljoen is 1cent per liter. 15 miljoen is dus 0,15 cent per liter. De helft wordt gereserveerd dus het scheelt in nabetaling 0,075 cent per liter.

 • familiebeldman1

  150 miljoen liter minder melk dat minder opbrengt dan de garantieprijs is dus beter rendement dus netto veranderd het bedrijfsresultaat dus de winstuitkering niet veel.

 • AtzeB

  Wat een beleid van rfc!? Dan ben je een melkverwerker en betaal je om niet te leveren! Zooitje ongeregeld! En de slachtkoeien gaan onderuit in de prijs. Zo houd de boer nog niks over... Grrr

 • jeannettedekker1

  Van dam vind het goed dat fc verantwoordelijkheid neemt,ben benieuwd of hij straks boeren die minder leveren ook compenseerd als er een Europees quotum komt. Tot nu toe is elke boer die bescheiden groeid of geen mestoverschot veroorzaakt gestraft voor zijn gedrag.zal nu ook wel gebeuren.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.