Het faillissement van maatschap Jonkman in het Overijsselse Mariënheem is vernietigd. - Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Faillissement megagroeier Jonkman vernietigd

Het faillissement van maatschap Jonkman in het Overijsselse Mariënheem is vernietigd. Dat heeft rechtbank Overijssel bepaald.

Het faillissement werd afgelopen week door een niet nader genoemde partij aangevraagd. Waarom de rechter de faillissementsaanvraag heeft vernietigd is niet bekend. Duidelijk is wel dat andere schuldeisers niet blij waren met de aanvraag. Veenhuis Machines, Schrijver Stalinrichtingen en Bosma Melktechniek lieten eerder dit jaar nog beslag leggen op een aantal percelen van de maatschap.

Regeling getroffen

De raadsman van genoemde partijen laat echter weten dat de bedrijven inmiddels een regeling met het melkveebedrijf hadden getroffen. Zij zouden in ieder geval niet de partijen zijn die een faillissement hebben aangevraagd.

De familie Jonkman liet eerder deze week weten niet op het uitgesproken faillissement te willen reageren. Wel meldde de curator in de Stentor dat de familie verzet zou aantekenen. Dat verzet is nu dus door de rechter gehonoreerd. Betrokken curator Ali Ben Daoued is tot op heden niet bereikbaar voor commentaar. Eerder liet hij weten dat het faillissement een gevolg zou zijn van hoge financieringslasten in combinatie met de introductie van fosfaatrechten en langdurig lage melkprijzen.

Beheer
WP Admin