Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Turkse vee-import met 70% gestegen

In de eerste helft van dit jaar importeerde Turkije ongeveer 150.000 runderen uit de Europese Unie. Dat is 70% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit meldt de Amerikaanse landbouwattaché in een marktanalyse voor het Amerikaanse ministerie van landbouw. De verwachting is dat de totale import dit jaar met 22,5% stijgt naar 490.000 runderen. Over de eerste 6 maanden zijn ongeveer 22.500 fokrunderen geïmporteerd, in 2015 waren dat er nog 14.000. De overheid ondersteunt de import om de melkveehouderij naar een hoger plan te trekken.

Stieren uit Uruguay

De fokrunderen worden vooral gekocht in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. De import van starters voor de rundvleesproductie is in het eerste halfjaar verviervoudigd naar 137.000 dieren. Opvallend daarbij is de invoer van 50.000 stieren uit Uruquay voor €3,21 per kilo levend gewicht. Deze dieren moeten in oktober in Turkije aankomen. Vanuit de EU zijn het vooral Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Slowakije die mestrunderen aan de Turken leveren.

Laatste reacties

 • info48

  Dank zij onze onvolprezen en zééér deskundige NVWA kan Nederland er geen enkele aan Turkije verkopen.....Roomser dan de Paus!

 • el

  Nederland kan ze wel aan Duitsland verkopen!

 • Goedenavond mevrouw van der Linde,

  Ik las met belangstelling uw artikel over de Turkse vee-import. Wegens mijn activiteiten zou ik graag met u van gedachten wisselen. Ik geef u hierbij mijn Email, dan kunnen wij dat misschien coordineren: L.Ludolph.sr@gmail.com

  Met alvast dank voor een reactie en vriendelijke groet,
  Louis Ludolph

Of registreer je om te kunnen reageren.