Rundveehouderij

Nieuws 15071 x bekeken 22 reacties

RVO.nl krijgt 4.000 aanmeldingen voor inleveren melk

Naar schatting 4.000 melkveebedrijven willen de melkproductie verminderen en daarvoor €14 per 100 kilo niet-geleverde melk incasseren van de Europese Unie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft bij een eerste globale en voorlopige schatting dat aantal bedrijven geteld. Dat betekent dat ongeveer een vijfde van de Nederlandse veehouderijbedrijven aan het melkverminderingsplan wil deelnemen.

Vóór 1 oktober toekenningen bekend

RVO.nl kon woensdag 21 september nog geen precieze gegevens verstrekken, omdat de aantallen niet geschoond zijn van dubbele of onvolledige aanmeldingen. Evenmin was duidelijk voor hoeveel productie de aanvragen zijn ingediend.

De bedrijven moesten zich uiterlijk 21 september melden. Binnen nu en 1 oktober zal de Europese Commissie aangeven of en in welke mate de ingediende aanvragen worden toegekend.

Laatste reacties

 • info196

  Voor melk alweer een ( kostbaar) reddingsplan. Wanneer zijn de graanboeren es een keer aan de beurt?

 • janbajema

  kassa voor de stoppers

 • alco1

  Als je vooral meer vee gemolken hebt voor de fosfaatrechten.
  En nu die binnen zijn.
  Waarom zou je nou dan niet weer gaan minderen voor die 14 cent.

 • niet

  worden altijd geholpen gelijk hoelang is het nog maar minder met de melk?? Zonder de subsidie blijven er volgens mij weinig vee boeren over. Sta er versteld van dat ze zo snel klagen. Detail handel is ook slecht geweest was geen plan voor hoor!!!

 • hooghoes

  Info 169 akkerbouwers krijgen toch altijd grof betaald voor de mest die ze geleverd krijgen .

 • van der berg

  nou sorry hoor,maar volgens mij is het toch de akkerbouwsector die de grondprijzen tot onzinnige hoogtes heeft gedreven

 • kleine boer

  info196 gem akkerbouw gokje 70 ha x kleine 400 ha premie is toch leuk subsidie bedrag of zie ik dat verkeerd....

 • rub2

  Tot de melkprijs weer boven de 34 cent gaat. Dan haakt iedereen weer af van de regeling.

 • Peerke1

  Waarom krijgen de verzopen en verhagelde akkerbouwers niets. Het was toch geen ramp!!!! Uit welk potje komen deze verkapte toelagen. Zou er dan toch een ramp zijn onder de melkveehouders??

 • Buzz

  @info196 Ooit wel eens superheffing betaald?

 • pieter3

  Lang leve de 'bevrijding'van de superheffing!

 • teunisenwilly1

  Het zijn de verdubbelaars zonder grond onder hun kont en willen op hun kont blijven zitten en nu geld binnen halen als ze nu die centen pakken voor die liters. die bedrijven het ook nooit meer terug geven die liters ,weer wat fosfaat vermindering!!!Behoefd dat niet bij de grondgebonden bedrijven weg gehaal te worden zij immers hebben het fosfaat probleem niet veroorzaakt . Dat zijn de verdubbelaars of wel 2 a 3 keer. Ze roepen niet anders dat andere maar moeten stoppen. Die stoppen niet zei kunnen nog net het hoofd boven het water houden. Die grote pikken al het geld van Brussel over de rug van de kleine grond gebonden. LTO en FC houd ook de grote de handen boven het hooft en zit te slijmen bij de ambtenaren als Nederland grond gebonden is hebben we minder regels en minder werk voor advieseurs die eten ook graag mee uit die ruif en zijn een onder deel van LTO. Dus vol houden Grondgebonden hopen op gerechtigheid. De maatschappij moet het toch niet willen die mega bedrijven.

 • sjoerddehoop1

  Oudere boeren die al van plan waren om er mee te stoppen kunnen nu deze kans pakken. Meer vrije tijd en een bonus van 14 cent en eventueel 10 cent van Friesland Campina.

 • Bennie Stevelink

  Als ik mij niet vergis kun je bij de EU maximaal 50.000 liter inleveren. Bij FC gaat het om een maximaal bedrag van €2000 per kwartaal wat dus overeen komt met 20.000 liter.
  Dat stoppende boeren of extreme groeiers grote hoeveelheden melk kunnen inleveren is dus een fabeltje.

 • stonehill

  Als we nou eens beginnen met elkaar niet af te zeiken als boeren,denk dat we dan al een heel eind op weg zijn als nederlandse boer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  iedereen heeft andere belangen,dus houdt daar rekening mee.

 • alco1

  @stonehill.
  Alle discussie begint bij slechte sturing.

 • Pietje L

  Superheffing betalen hoeft pas na teveel geleverde melk. Dat had je zelf in de hand. En de varkensboeren hebben wel twee hele slechte jaren achter de rug, maar daar komt geen cent voor vrij.

 • janrietman

  Ze zeggen ooit: je krijgt de boeren nooit op een lijn. Klopt! Lukt met burgemeesters, ministers,bestuurders enz ook niet. Elk bedrijf en elke situatie is anders...Geniet van je leven maar laat je leven niet lijden onder het genieten....

 • oorspronkelijk

  wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op de neus.
  niemand heeft de verantwoordelijkheid genomen waar een liberale overheid op rekende
  misleid door lto ADVISEURS ENHET WONDER VOERSPOOR.
  kringloop werd een loopje meegenomen KWIJT
  PUBERAAL GEDRAG VAN BOEREN ONDER ELKAAR

 • Melkveehouder

  ...... en dan in 2017 een nieuwe peildatum voor de hoeveelheid melk die elke boer mag leveren: oktober 2016. En opgelost is het teveel aan melk. Een lokkertje om de boeren erin te luizen.

 • boelenham

  Als Rusland niet boos was geworden op Nederland , en in China de economie niet was afgekoeld , konden we het teveel ,goed kwijt mensen , en als we het reken overschot, ja ja rekenoverschot wegwerken met mestverwerking , zijn we klaar ,dus niet mopperen op elkaar , maar samen verder

 • A1967

  #Melkveehouder, was ook mijn gedachte, alles heeft een prijs.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.