Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkaanvoer augustus laagste van het jaar

De melkaanvoer is in augustus gedaald en is daarmee uitgekomen op het laagste niveau van dit jaar.

Dit blijkt uit de melkaanvoergegevens van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Teruggerekend naar een dagaanvoer leverden melkveehouders in augustus 38,8 miljoen kilo melk. In de periode januari tot en met juli lag deze aanvoer gemiddeld op 40 miljoen kilo melk per dag met een uitschieter in mei van 40,75 miljoen kilo. In totaal is in augustus 1,2 miljard kilo melk geleverd.

Hoewel de aanvoer een daling laat zien, ligt deze nog wel flink boven het niveau van vorig jaar. Vorig jaar augustus lag de melkaanvoer een kleine 5% lager dan nu het geval was en lag de dagaanvoer op 37 miljoen kilo melk.

Vanaf januari bijna 11% meer melk geleverd

Vanaf januari is in totaal 9,7 miljard kilo melk geleverd, 10,7% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het gemiddelde vetpercentage lag in augustus op 4,22% en ligt daarmee wel aardig gelijk aan het niveau van augustus vorig jaar.

Laatste reacties

  • koestal

    nog veel te veel melk om een goede melkprijs neer te zetten,dat snappen veel boeren niet,ze menen dat ze met veel melk de wereldbevolking in stand moeten houden

  • koestal

    Dus nog veel meer melk dan in augustus 2015, dus weer een lagere melkprijs !

Of registreer je om te kunnen reageren.