Rundveehouderij

Nieuws

Ieren voeren vee uit naar Turkije

De Ierse veehandel denkt volgende week voor het eerst een lading levend rundvee te verschepen naar Turkije. Ierland hoopt daarmee te kunnen profiteren van de grote vraag naar vooral jonger vee.

De Ierse autoriteiten bereikten in juni overeenstemming met hun Turkse collega’s over de voorwaarden voor de export van levend vee. Daarvoor hadden Turkse dierenartsen al enkele slachthuizen in Ierland geïnspecteerd.

'Groot potentieel voor levend vee op Turkse markt'

“Dit is een erg positieve ontwikkeling voor de rundveehouderij en er is een groot potentieel op de Turkse markt voor levend vee", denkt voorzitter Joe Healy van de Irish Farmers Association. Hij wijst er daarbij op dat Turkije alles bij elkaar jaarlijks 400.000 runderen uit het buitenland haalt. De EU leverde er daarvan vorig jaar zo’n 100.000, terwijl de grootste importeurs Zuid-Afrika en Frankrijk zijn. "Laten we hopen dat deze eerste lading door vele zal worden gevolgd. Een goede handel in levend vee is goed voor de concurrentie en legt een stevige vloer onder de prijzen", zegt Healy dan ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.