Rundveehouderij

Nieuws 1782 x bekeken 1 reactie

Handelsplatform Cowlinq verhandelt 5.000ste koe

Internetveehandel Cowlinq, deel van Agrilinq Holding, heeft afgelopen week de 5.000ste koe verhandeld. Dat is iets meer dan een jaar nadat de eerste koe via de website van de nieuwe onderneming werd verhandeld.

Meer dan 500 melkveehouders hebben sinds de lancering gebruikgemaakt van het platform, en de belangstelling lijkt te groeien.

Medeoprichter Chris van den Berg: “De veehandel is een behoorlijk gefragmenteerde markt met veel melkveehouders en handelaren. Veel handel vindt nog op de klassieke manier plaats. Daarom zijn wij in 2013 gestart met Cowlinq. Wij willen niet alleen processen vereenvoudigen, maar vooral zorgen voor meer transparantie, lagere kosten en hogere opbrengsten. Iets dat gezien de druk op de melkprijs zeer welkom is bij onze klanten. We merken dat dit iets is waarnaar melkveehouders zeer nieuwsgierig zijn.” Veehouders die zich aanmelden, krijgen ook te zien waarvoor andere koeien zijn verkocht.

Cowlinq wil groeien én stap naar Duitsland wagen

Cowlinq wil komend jaar verder groeien, in Nederland, maar ook richting Duitsland. Een stap naar de Duitse markt is niet onlogisch, gezien het feit dat een van de mede-oprichters een groot melkveebedrijf in Oost-Duitsland heeft.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.