Engelen junior stapt uit KI-Samen - Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

Engelen junior stapt uit KI-Samen

Beoogd directeur en mede-eigenaar van KI Samen, Gerbert Engelen, stapt uit het familiebedrijf. Ook manager marketing en sales Jos Hooijer verlaat na bijna 7 jaar de fokkerijorganisatie.

Aan de basis van de beslissing van Engelen ligt een verschil van inzicht over te voeren beleid, zowel wat betreft de korte als lange termijn. Hij kreeg naar eigen zeggen te weinig vrijheid om zijn visie op de bedrijfsontwikkelingen te realiseren. Het zou gaan om vragen als hoe KI Samen nog beter op de kaart te zetten.

Ook Hooijer laat weten vanwege verschil van inzicht over de continuïteit van het bedrijf te vertrekken. Meerdere kapiteins op één schip werkt volgens hem niet.

Vader én directeur Bas Engelen: ‘Vertrek had niet gehoeven’

Maandag 29 augustus besloot Engelen zijn vertrek per brief aan zijn vader en huidig directeur Bas Engelen kenbaar te maken. Bas Engelen wil er desgevraagd niet veel over kwijt. Ook hij geeft aan dat er sprake is van een verschil van inzicht en dat Gerbert zijn conclusie heeft getrokken. “Dat had van mij niet gehoeven.”

Gerbert Engelen staat ‘nog steeds vierkant achter KI-Samen’

Engelen geeft aan in goed overleg KI Samen te willen verlaten. Hij laat veel achter en had zich zijn toekomst anders voorgesteld. Van jongs af aan was hij bij het bedrijf betrokken. Ruim 20 jaar geleden werd de 44-jarige Engelen mede-eigenaar. “Mijn hele ziel en zaligheid zit in dit bedrijf.” Ondanks het vertrek geeft hij aan nog steeds vierkant achter KI-Samen te staan. “Onze filosofie en inzichten wat betreft de fokkerij zijn nog steeds hetzelfde.”

Beheer
WP Admin