Rundveehouderij

Nieuws 10758 x bekeken 3 reacties

DOC Kaas: oktober-melkprijs opnieuw fors hoger

DOC Kaas verwacht voor oktober een melkprijsverhoging die vergelijkbaar is met de verhoging die voor september is aangekondigd. Dit meldt de onderneming in ledenblad Documentje.

Deze aankondiging lijkt in tegenspraak met eerdere berichtgeving in DMK-ledenblad Milchwelt. Daarin zegt Adolf Oehlmann, lid van de raad van toezicht bij DMK, dat het nog moeilijk is een melkprijsprognose te geven (verder dan wat begin oktober bekend was). Dit met name in afwachting van nieuwe contractonderhandelingen met de Duitse retail en ook in afwachting van gesprekken om oude en lage levercontracten open te breken. De marges op consumptiemelk en verpakte kaas - bij DMK goed voor meer dan de helft van de omzet - zijn volgens Oehlmann nu 'zeer negatief'.

'Ook na oktober stijgende prijzen'

Voorzitter van DOC Kaas Arjan Schimmel noemt berichtgeving hierover in een mail aan de leden 'incorrect en suggestief'. Hij ziet de kaas- en melkprijs voor in ieder geval oktober opnieuw flink stijgen. Ook daarna zal volgens hem de melkprijs van DMK/DOC Kaas blijven stijgen.

Bekijk het verloop van de melkprijzen van DOC Kaas en DMK via Boerderij Op Maat

Onder Duitse melkveehouders valt te beluisteren dat DMK tegen het einde van dit jaar rekent met een melkprijs van 28 cent. Dat betekent in Nederland ongeveer 29,5 cent per kilo.

Laatste reacties

  • BLENKE

    DOC heeft nog heel wat in te halen ,maar zal altijd achterblijven

  • hansvanbergen

    29.5 cent cash meteen op de rekening is een goede prijs! Doc wordt nog intressant!

  • p.g.pronk

    eerst zien dan geloven!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.