Rundveehouderij

Nieuws 3044 x bekeken 2 reacties

DOC Kaas gaat weidekaas produceren

DOC Kaas in Hoogeveen, onderdeel van de Duitse zuivelonderneming DMK Group, gaat vanaf oktober 2016 kaas van weidemelk produceren.

Met de introductie van weidekaas speelt de producent in op de toenemende vraag naar zuivelproducten gemaakt van weidemelk. De weidekaas wordt op de markt gebracht door verkooporganisatie DOC Dairy Partners, eveneens een dochter van DMK Group. De afzet van de weidekaas richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt.

Natuurgerijpte Gouda 48+

De melk voor deze weidekaas wordt geleverd door Nederlandse leden-melkveebedrijven van coöperatie DOC Kaas B.A. waar volledige weidegang wordt toegepast. In eerste instantie betreft het natuurgerijpte Gouda 48+ weidekaas in diverse leeftijden die dit najaar met het weidemelklogo in de schappen ligt bij de supermarkt in Nederland.

Weidegang wordt gestimuleerd door een weidegangtoeslag. Leden-melkveehouders ontvangen de premie als ze hun melkkoeien gedurende ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei laten grazen.

Laatste reacties

  • landboer

    Dan gaan de koeien bijna weer naar binnen

  • Gerd

    volledige Weidegang?"overigens hoeft het niet bekennen dat de dieren geen gras krijgen,want diverse melkveehouders rijden evengoed vers hras na binnen voor de dieren" so so nix 6uur 120dagen de dieren buten???

Of registreer je om te kunnen reageren.