Rundveehouderij

Nieuws 3013 x bekeken

Britse coöperatie verhoogt melkprijs 2 keer

De Britse coöperatie First Milk heeft de melkprijzen 2 keer in 1 week verhoogd. Volgende maand gaan ze verder omhoog.

Eerst werd een verhoging met 0,9 tot 1,5 cent per liter aangekondigd, afhankelijk van de ‘eindbestemming’ van de melk. Precies een week later deelde First Milk haar leden mee dat die verhoging wordt opgetrokken naar 1,2 tot 2 cent per liter.

'Verdere stijging volgende maand'

"Er komt meer geld binnen in het bedrijf en dat geven we graag zo snel mogelijk door aan de leden. Dat weerspiegelt ons doel om elke verbetering van de markt te vertalen in onze melkprijs," stelt voorzitter Clive Sharpe in een brief aan de leden. Hij kondigde tegelijk aan dat de melkprijzen volgende maand verder omhoog zullen gaan.

Spotmarkt noteert 42 cent

De Britse melkproductie blijft intussen krimpen. In de eerste 2 weken van augustus kwam de gemiddelde productie uit op 36,8 miljoen liter per dag. Dat is bijna 6% lager dan een jaar geleden rond deze tijd. Inmiddels wordt op de spotmarkt een notering bereikt van omgerekend 42 cent per liter.

Of registreer je om te kunnen reageren.