Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Bel Leerdammer-weidepremie van 65 cent naar €2

Royal Bel Leerdammer wil kaas maken van enkel weidemelk. Om de aanvoer van daarvoor geschikte melk te stimuleren, verhoogt de kaasmaker de premie voor volledige weidegang van €0,65 naar €2,00 per 100 kilo melk.

Een groot aantal aan Bel Leerdammer leverende melkveehouders past al volledige weidegang toe, maar de kaasmaker wil nog meer weidemelk. De weidepremie wordt maandelijks uitbetaald. De melk van niet-weidende melkveehouders zal apart worden opgehaald en worden verwerkt in andere producten.

De melk van niet-weidende melkveehouders zal apart worden opgehaald en worden verwerkt in andere producten.

Weidegang versterkt in beleving natuurlijke karakter van zuivel

Theodoor Bos, Manager Melkvoorziening, licht toe waarom meer weidemelk wordt gevraagd: “Veel retailers en consumenten hechten waarde aan het natuurlijke karakter van hun zuivelproducten. Een van de aspecten die zij verbinden aan ‘natuurlijk’, is het weiden van melkkoeien. Voor de Nederlandse markt speelt dit al langere tijd, maar ook in – voor ons belangrijke - exportlanden zien we deze consumentenbehoefte toenemen. Met het initiatief om Leerdammer alleen van weidemelk te gaan maken, versterken we daar de positie van het merk Leerdammer.”

Eerder al verdubbeling weidepremie Cono

Eerder al kondigde Cono een verdubbeling van de weidepremie naar €2,00 per 100 kilo aan.

Laatste reacties

 • Attie

  Goede zaak was draadjes zetten voor €0.65 net beetje zat.

 • Farmer4life2

  RFC volgt hier binnenkort in

 • landboer

  Mag Rouveen ook wel eens verhogen!

 • gjh

  veel ontevreden leveranciers bij bell-leerdammer over dat ze achteraan lopen met de melkprijs, ze hopen zo de achterstand met campina een beetje te compenseren. En niet te vergeten de najaarsvergaderingen komen er weer aan.

 • 344412

  Niet cynisch doen mensen, dit getuigd van durf en visie.

 • B.J. Warmelink

  Weidepremie ? Dacht je nou echt dat de aandeelhouders van Bell 2 cent extra uitbetalen? Nee je wordt gekort als je er niet aan meedoet. De enige motivatie is winst maken over de rug van de veehouder. gr. cookie

 • IkBenBoerHarms

  344412: Durf ?? Dat is je bijvoorbeeld je kop in de bek van een leeuw steken. Visie ?? Dat is iets 10 of 20 jaar eerder zien dan de rest. Weidepremie heeft totaal niks met durf en visie te maken. Het heeft alles te maken met extra eisen opleggen, waar NIETS voor betaald wordt. Want als straks iedereen onder dwang zijn koeien buiten doet, is weidemelk weer gewoon melk en wordt er NIETS extra voor betaald.

 • WGeverink

  Jullie maken het jezelf idd wel erg moeilijk. Door allerlei hoepels moet je springen zodat je niet 2 ct wordt gekort per liter voor melk die gewoon gekocht werd toen weidemelk nog niet bestond! Ze laten je telkens meer werk verzetten om het weinige wat je krijgt te mogen houden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.