Rundveehouderij

Nieuws 8666 x bekeken 10 reacties

A-ware gaat boven 30 cent met melkprijs

Royal A-ware verhoogt de melkprijs voor de maand oktober naar €30,15 per 100 kilo.

Dat is €2,44 hoger dan de september-prijs die het betaalde.

Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo bedraagt de oktober-prijs €29,66 per 100 kilo, zo blijkt uit een bericht van de onderneming aan de leveranciers.

Eerste boven de €30

Royal A-ware is met de verhoging voorlopig de eerste die voor oktober meer betaalt dan €30,00 per 100 kilo. De huidige verhoging is de vierde prijsverhoging op rij, zo schrijft Chief Operating Officer (COO) Klaas de Jong.

Laatste reacties

 • ...............

  Die hebben de eerste maanden gruwelijk veel verdiend met de DOC prijs.

 • Farmer4life2

  Yes! Eindelijk krijgt RFC (die altijd extra verhoogt bij ledenraadvergadering) een schop onder hun hol.

  RFC heeft 50% van de melk in de kaasbak en zetten het af alsof het afval is, wei dat is het product! Voor kindervoeding, zo geeft Joosten aan. Nu A-ware aantoont dat kaas wel kan renderen, komt mijn voorspelling eindelijk uit dat RFC nodig eens meer moet doen met kaas.

  De campina kaas is een goede start!

 • wmeulemanjr1

  Farmer4life2@ dhr Joosten kan zeggen (en veel doen) wat hij maar wil. Er klopt misschien altijd wel iets van. Straks word er nog gezegd dat de leden van RFC moeten investeren in melkverminderingplannen en dat we daarom wat minder melkgeld beuren

 • Bennie Stevelink

  @farmer4life, betaalt A-ware bovenop die 30 cent ook nog een prestatietoeslag? Hoelang heeft A-ware ver onder FC gezeten en welke melkprijs over het hele jaar komt daar uit?

  Wat betreft een hogere verwaarding van kaas verwacht ik niet zoveel van de Campina kaas in Nederland. Campina is wereldberoemd, maar alleen in Nederland.
  Buiten Nederland, in Noord Afrika, West Afrika, Midden Oosten, Azië en Amerika gaat het om Frico kaas. Die wordt in deze landen verkocht in als een delicatesse. Er wordt aan gewerkt om het volume hierin te vergroten maar dat kost tijd.

 • vd meer

  Alle melkveehouders die bij DOC zaten en nu bij A-Ware zitten hebben tot nu toe een goede keuze gemaakt. De Boerderij publiceerde 3 jaar geleden het verhaal over A-Ware die een nieuwe fabriek ging bouwen in Heerenveen. Sommige melkveehouders waren benieuwd wat voor speler dit op de markt zou worden naast FC.. Sommige dachten dat de kans niet zo groot zou zijn dat dit een grote speler zou worden en dat de kans klein was dat ze een hogere melkprijs zouden uitkeren dan FC, nou zie vanaf heden dat het wel zo is. Benieuwd hoe het verder gaat lopen ...

 • ........

  "Buiten Nederland, in Noord Afrika, West Afrika, Midden Oosten, Azië en Amerika gaat het om Frico kaas."

  Dan rijden ze een hoop klanten voorbij...

  Tja..... als je zo dichtbij zit weet je weer teveel...

 • Farmer4life2

  @bennie
  Ik heb in 2013/2014 duidelijk aangegeven dat we niet alleen Halleluja babyvoeding kunnen roepen.
  China is en blijft een namaak land. Ben er zelf anderhalve maand geweest en je ziet aan alles, als China iets kan overnemen dan doet men dat. Kost dit extra? Geen Probleem.

  Ik verwachtte dat RFC meer zal doen aan hun thuismarkt Europa. Daar heerst welvaart om juist delicatesses te kopen. De goedkopere kazen smaken nergens naar. Men wil meer puur eten, e-nummers zijn ongezond.

  Het marktaandeel in Europa was lang zakkende.

  Mij gaat het om het evenwicht, je kunt niet jaar op jaar zeggen dat kaas verliesgevend is en wei belangrijk is, omdat kindervoeding booming is.

  Dat je daarin grondig investeert en de kaas een bulkmarkt blijft zonder differensatie.
  Persoonlijk denk ik dat het hierbij ook fout is gegaan bij directeur van Zijderveld.

 • Bennie Stevelink

  @farmer4life, Europa is een verzadigde verdringingsmarkt met lage marges. Daar valt weinig te verdienen.

  Ieder volk bestaat uit een rijker deel, een middenklasse en een minder bedeelde klasse. Mercedes maakt geen auto's voor de minderbedeelden of de middenklasse maar voor het rijkere deel. Nederland is van oudsher hét land wat zich op zuivelgebied onderscheid door kwaliteit. Wij moeten ons dus niet richten op de massa in Europa maar net als Mercedes op de bovenlaag in vele landen.
  Kijk maar eens naar DMK die vooral in Europa afzet en je ziet zelf dat daar weinig te verdienen is.

 • Farmer4life2

  Grootste verschil is dat dmk bulk goederen maakt...

  Ik weet niet hoor Bennie, maar hoe langer ik je volg hoe meer ik denk dat je niet "commercieel" genoeg bent.....

  Er zijn bedrijven die aan supermarkten leveren die daar wel meer marge op hebben zitten.

 • gerben5

  goed betalen is ook een manier om nieuwe leveranciers aan je te binden.... ben benieuwd of ze dit zo volhouden

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.