Rundveehouderij

Nieuws 4940 x bekeken 4 reacties

12.800 Franse boeren willen minder melken

Het Franse ministerie van landbouw heeft 12.800 aanvragen ontvangen van boeren die voor de steunregeling voor het reduceren van de melkproductie in aanmerking willen komen.

8.300 aanvragen zijn afkomstig van individuele boeren, de overige 4.500 van coöperaties of producentenorganisaties.

Stéphane le Foll, minister van landbouw, heeft eerder meegedeeld dat Frankrijk gebruik maakt van de mogelijkheid om een toeslag te leggen op de Europese steun. Franse melkveehouders ontvangen daardoor bovenop de 14 cent per liter reductie van de EU nog eens 10 cent aan nationale ‘premie’. Die toeslag geldt echter alleen voor de eerste 5% van de in te leveren hoeveelheid melk. Le Foll wil met dat laatste voorkomen dat de markt voor slachtrunderen overspoeld wordt.

Laatste reacties

 • landboer

  Waar is dat artikel over die Westvlaamse stal opeens gebleven ?

 • farmerbn

  Melkfabrieken zijn geen voorstander van deze hulpactie. In Europa zal er toch een melktekort komen omdat contracten al getekend zijn. Als eerste zal de spotmelk omhoog vliegen. Niet iedereen die zich aangemeld heeft ,zal ook minder leveren maar nieuw af te sluiten contracten zullen in prijs omhoog gaan. En als de prijzen gaan stijgen , komt er meteen ook meer vraag om nog te profiteren van de huidige lage prijzen. Ook hierdoor dus hogere prijzen.

 • alco1

  Dat de spotprijs omhoog gegaan is en dan nog met zo'n maatregel komen toont aan dat er veel niet capabele mensen aan de touwtjes trekken.

 • Gerd

  Spot melk is al op 38 cent. Hele tankers zijn al verkocht aan de zuivelfabrieken overgaan naar het oosten en in Polen betalen ze 28 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.