Rundveehouderij

Nieuws 12214 x bekeken 4 reacties

RVO.nl legt melkveehouders kengetallen fosfaatrechten voor

RVO.nl heeft de gegevens die van belang zijn voor het uitgeven van fosfaatrechten aan melkveehouders in kaart gebracht. Melkveehouders kunnen die via RVO.nl bekijken.

Melkveehouders kunnen op de website van RVO.nl kijken op basis van welke bedrijfsgegevens zij fosfaatrechten zullen krijgen.

Hoeveel fosfaatrechten een bedrijf daadwerkelijk krijgt kan RVO.nl nog niet zeggen. “Op dit moment kunnen wij alleen de gegevens toelichten die nodig zijn voor de berekening van de hoeveelheid fosfaatrechten. Zodra het nieuwe stelsel in werking treedt, kunnen wij het aantal fosfaatrechten pas vaststellen. Naar verwachting gaat het stelsel in op 1 januari 2017”, aldus RVO.nl.

Kengetallen per bedrijf checken

Per bedrijf geeft RVO.nl de kengetalen weer die van belang zijn voor het toekennen van fosfaatrechten. Het gaat om het aantal stuks melkvee op 2 juli 2015, hoe hoog de melkproductie was in 2015, het gemiddeld aantal melkkoeien in 2015 en de fosfaatruimte op het bedrijf.

Wanneer de gegevens niet kloppen kunnen ondernemers voor 1 oktober reageren. De reactie wordt meegenomen in de definitieve vaststelling van het aantal fosfaatrechten.

Stelsel fosfaatrechten nog in ontwikkeling

Het stelsel van fosfaatrechten is nog in ontwikkeling. Het wetsvoorstel ligt bij de Raad van State ter inzage. De Tweede en Eerste Kamer zullen het wetsvoorstel dit najaar behandelen. Doel van de wet is dat de fosfaatproductie onder het nationale fosfaatplafond komt en blijft.

Laatste reacties

 • Trot

  de fosfaatrechten tellen dus alleen voor melkvee en kalfkoeien, categorie 101 en 102 vallen dus buiten de fosfaatrechten.

 • 344412

  Hoezo, 'dus'? Natuurlijk niet.

 • J.W. de Kloet

  waar baseer jij dat op? als je in mijn rvo kijkt worden de aantallen jongvee gewoon genoemd hoor

 • 344412

  Dat bedoel ik, niet buiten het stelsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.