Rundveehouderij

Nieuws 4282 x bekeken 3 reacties

Perspulp weer beperkt beschikbaar

Voerleverancier Duynie heeft de voorkoop van perspulp weer opgestart.

Er is een klein volume perspulp beschikbaar gekomen. Hiervoor komen eerst de veehouders in aanmerking, die eind juli geen pulp meer in de voorkoop konden krijgen. Een eventueel restant wordt op de markt gebracht. De prijs voor perspulp is inmiddels verhoogd naar €1,55 per procent droge stof.

Perspulpcampagne

Inmiddels maakt een op de zes veehouders die perspulp kopen, gebruik van het onlangs geïntroduceerde Voerabonnement (pdf, 202 kB) waarbij gespreid wordt betaald. Volgens Duynie’s marketingspecialist Sandra Munsterman hebben de deelnemers aangegeven dat ze de mogelijkheid tot gespreid betalen niet alleen voor deze perspulpcampagne willen, maar voor langere tijd en het liefst ook voor meerdere producten.

Laatste reacties

 • deB.


  Jajaa, je kon er op wachten, de melkprijs is nog niet eens gestegen, of er is weer mogelijke handel.
  Wat een doorzichtig handels spelletje is het toch, bahbah

 • Farmer4life2

  Tegenwoordig kun je alles leasen. Het moet verdomme niet gekker worden. Het is normaal dan men op elke liter melk 5-10 cent marge opzit.

  Dat betekent bij 1 miljoen liter melk 50.000 - 100.000 euro. Of te wel een normaal gezond rendement. Waar je een trekker, perspulp of andere investeringen mee doet/financiert vanaf je eigen rekening.

 • info519

  past gelukkig niet bij de licht verteerbare kuilen...dus niet nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.