Rundveehouderij

Nieuws 1473 x bekeken

Nieuw-Zeelandse zuiveltermijnmarkt gaat verder omhoog

De termijnprijzen voor vollemelkpoeder in Nieuw-Zeeland zijn deze week opeens stevig gestegen. Vooral de contracten voor levering tussen september en december hebben een duidelijke zet omhoog gekregen.

De Nieuw-Zeelandse zuiveltermijnmarkt lijkt hiermee een voorschot te nemen op fors hogere prijzen voor melkpoeder op de GDT-veiling van 16 augustus. Op de veiling van vorige week ging de prijs voor vollemelkpoeder opeens met gemiddeld 10% omhoog. De prijs van decemberleveringen steeg met bijna 12%.

Aantrekkelijke prijs

Handelaren op de NZX lijken ervan uit te gaan dat de prijs op de volgende veiling nog verder omhoog zal gaan. Voor een oktobercontract wordt alweer een plus van $120 (4,7%) betaald.

Ook de termijnprijzen voor mageremelkpoeder, melkvet en boter liggen overigens aardig hoger dan zoals betaald op de GDT-veiling van vorige week. De hogere zuivelprijzen, zoals vorige week betaald op de GDT-veiling, maken Europees aanbod overigens nog niet direct concurrerend. Nieuw-Zeelands product blijft voor kopers op de wereldmarkt nog steeds een relatief aantrekkelijk geprijsd aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.