Rundveehouderij

Nieuws 2717 x bekeken 6 reacties

Melkveehouders VS ontvangen steeds meer margesteun

Een groeiend aantal melkveehouders in de Verenigde Staten die de melkprijsmarge heeft verzekerd bij het ministerie van landbouw ontvangt steun. In mei en juni is omgerekend ruim €10 miljoen uitgekeerd.

Het geld gaat naar in totaal 4.852 melkveehouders verspreid over de VS. Het uitgekeerde bedrag is het hoogste tot nu toe onder het sinds 2014 lopende 'milk margin potection programme'.

De staat Wisconsin ontvangt het meeste verzekeringsgeld. Hier krijgen 1.465 boeren samen €2,53 miljoen. In Minnesota ontvangen 999 boeren een bedrag van €1,94 miljoen. In Iowa en Pennsylvania ontvangen boeren ongeveer €0,5 miljoen.

Vergoeding voor verschil voerkosten en melkprijs

In totaal zijn bijna 26.000 bedrijven verzekerd, ofwel zo'n 60% van alle melkveebedrijven in de VS. Het gros van de verzekerde bedrijven heeft een margeverzekering afgesloten op het minimum. Zij krijgen slechts een vergoeding als het verschil tussen de berekende voerkosten en de melkprijs daalt tot $4 per hundredweight (€7,91 per 100 kilo). De bedrijven die nu een vergoeding krijgen, ontvangen al een uitkering als de marge slinkt tot $6 (€11,86 per 100 kilo). Er kan tot maximaal $8 worden verzekerd, maar verreweg de meeste bedrijven vinden de premie die ze daarvoor moeten ophoesten te hoog.

Gemiddelde marge mei/juni €11,38 per 100 kilo

De oplopende uitkering aan melkveehouders is een teken van een slinkende marges in de melkveehouder. De berekende gemiddelde marge tussen melkprijs en voerkosten in mei en juni kwam volgens het Amerikaanse landbouwministerie uit op €11,38 per 100 kilo.

Lang niet overal verzekeren melkveehouders zich. In melkveestaat Californië zijn zo'n 1.100 boeren verzekerd, in Texas ruim 300.

Laatste reacties

 • oorspronkelijk

  blij word je van meningen hier.
  volgens de oplossing gerichte denkers is uitzieken enige optie.
  de liberale economie(Amerika) geeft ook een ontsnapping via verzekering.
  hier kun je subsidie op verzekeren krijgen
  uitzieken is mensonterend vind ik

 • melkveehouder .

  @ Oorspronkelijk. Weet jij een betere oplossing in plaats van uitzieken? Een oplossing waar iedere boer het mee eens is? De boeren krijgen nu genoeg (steun) om te (blijven) leven, en te weinig om dood te gaan zegt men wel eens. Voor de overheden is dit in elk geval de garantie dat de voedselprijzen laag blijven. Dit is van groot belang om sociale onrust te voorkomen. Een ander belang hebben de overheden niet, en compassie met de landbouw al helemaal niet. Aan het subsidie infuus blijven hangen is structureel een beetje ziek blijven. Dan toch maar liever uitzieken lijkt me. Dat dit niet voor iedereen goed uitpakt is een open deur intrappen.

 • pinkeltje

  Niks lekkerder dan boeren die afhankelijk zijn van subsidie. Die kun je heerlijk voorwaarden opleggen. Precies zoals beursgenoteerde ondernemingen met hun leveranciers omgaan. Zorg dat ze afhankelijk van je worden en dan lekker knijpen. Net niet hard genoeg om ze dood te laten gaan want daar heb je geen belang bij.

 • melkveehouder .

  Precies Pinkeltje. De eerste signalen zijn er al van de supers.

 • Farmer4life2

  Ze hebben je bij de strot. Gaat net weer wat losser als je blauw aanloopt.

 • oorspronkelijk

  melkveehouder
  als in Amerika een keuze gemaakt kan worden welk risico kan ik dragen.
  als individu daarvoor verzekeren.
  een optie tegenover rechtstreekse subsidie.
  iedereen op een lijn lukt niet

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.