Rundveehouderij

Nieuws

McDonald's wil duurzaam vlees uit de Amazone

Fastfoodketen McDonald's gaat rundvlees kopen dat geproduceerd is in het Amazonegebied en dat geacht wordt daar op duurzame wijze te zijn geproduceerd.

Daarmee wordt het bestaande beleid gewijzigd ten aanzien van de leveranciers in die regio. Dat heeft de Braziliaanse tak van Arcos Dorados (Gouden Bogen), de grootste franchise-nemer ter wereld van de fastfoodketen McDonald's, bekendgemaakt. Het Amazonegebied omvat het grootste regenwoud in de wereld met een enorme biodiversiteit en zelfs de grootste diversiteit van plantensoorten in de wereld.

Nieuw programma

Het bedrijf heeft 884 restaurants in Brazilië. Het zal dit jaar een eerste hoeveelheid van 250 ton rundvlees aankopen van bedrijven in de in het hart van Zuid-Amerika gelegen Braziliaanse deelstaat Mato Grosso, die deelnemen aan het programma 'Nieuwe weidegrond'. Dit programma is mede ontwikkeld door JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld.

Momenteel koopt McDonald's in Brazilië ongeveer 30 duizend ton rundvlees per jaar en de intentie is om in de komende jaren geheel over te stappen naar duurzaam geproduceerd rundvlees. De aankopen zijn nu nog beperkt om niet te veel druk uit te oefenen op de leveranciers, maar zullen snel in volume gaan toenemen.

Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Geen extra ontbossing

Brazilië is na Canada het tweede land waar fastfoodketen McDonald's uitsluitend duurzaam geproduceerd rundvlees gaat inkopen. Het bedrijf stelt dat voor de productie van dit duurzame rundvlees niet extra ontbost hoeft te worden aangezien dit gaat gebeuren op gebieden die al eerder ontbost werden.

Of registreer je om te kunnen reageren.