Rundveehouderij

Nieuws 4735 x bekeken 5 reacties

Lactalis trekt melkprijs verder op

Lactalis heeft met de producentenorganisaties van zijn melkleveranciers een akkoord bereikt over een nieuwe prijsverhoging.

Lactalis zal de laatste 5 maanden van dit jaar gemiddeld 29 cent per liter uitbetalen ‘met een perspectief op 30 cent tegen eind 2016’. Volgens Lactalis betekent dat dat de boeren voor dit jaar €150 miljoen extra zullen vangen.

Nieuwe onderhandelingen

Dat hebben partijen afgesproken na een nieuwe onderhandelingsronde om een einde te maken aan de protestdemonstraties bij verschillende vestigingen van het grootste zuivelbedrijf ter wereld en in een reeks supermarkten. Het akkoord voorziet in een maandelijkse verhoging met een halve cent per liter, van 28 naar 30 cent per liter, legt Lactalis in een verklaring uit. "De prijs die nu door Lactalis overeen is gekomen, ligt grotendeels boven het niveau van de economische omgeving en is ook hoger dan die van de belangrijkste cooperatieve concurrenten, waarvan de verdeling van de activiteiten ongeveer overeenkomt met die van ons.’’

<em>Foto: ANP</em>
Foto: ANP

Tevredenheid over afspraken

De boerenbond FNSEA is tevreden met de afspraken. ‘’Dit is nu een gelopen race. Het is belangrijk dat Lactalis terugkeert in de rijen,’’ aldus secretaris-generaal Dominique Barrau. Hij wil wel nog een verder overleg met de topman van Lactalis zelf, de meestal op de achtergrond blijvende Emmanuel Besnier. ‘’Wij willen met hem verder praten over de toekomst. We kunnen niet op deze manier blijven werken.’’

Laatste reacties

 • Farmer4life2

  Toch hebben de Fransen weer succes...

 • farmer135

  Zo zie je maar : actievoeren helpt wel degelijk.

 • Zuperboer

  Als je naast je dagelijkse bedrijfsvoering ook nog een job hebt aan je coop dan wens ik jullie veel succes...Farmer4life2 wordt dan Farmer without a life1/2

 • koestal

  boeren moeten vechten voor hun bestaan,welke cooperatie moet nu over de brug ?

 • verzekering

  Beste Zuperboer .
  Nu niet op voorhand janken en anderen weer de kooltjes uit het vuur laten slepen.
  Als je nu zo'n (S)-zuperboer bent dan er ook allemaal er voor gaan en net als de Fransen eens gezamenlijk op de barricade.
  Daar is waar het hier in NL aan schort, boeren zijn te verdeeld.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.