Rundveehouderij

Nieuws

Lactalis om tafel met melkveehouders

De Franse zuivelgigant Lactalis heeft vertegenwoordigers van de bij zijn hoofdkwartier demonstrerende melkveehouders uitgenodigd voor een eerste overleg.

Dat gesprek vindt donderdag 25 augustus plaats op de administratieve zetel in Parijs.

"Na een gesprek op de prefectuur tussen vertegenwoordigers van de boerenbonden en Lactalis hebben we afgesproken dat de voorzitters van de producentenorganisaties op korte termijn, donderdagochtend, een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van Lactalis. Ze gaan dan praten over een prijsniveau dat aanvaardbaar is voor de producenten", zegt vice-voorzitter Christiane Lambert van boerenkoepel FNSEA.

Acties gaan door

Zij benadrukt dat bij het gesprek op de prefectuur, de vertegenwoordiging van de nationale overheid in de regio’s, 'een levendige discussie heeft plaatsgevonden met als gemeenschappelijk doel uit de crisis te komen'. Desalniettemin hebben de bonden en producentenorganisaties besloten om met de blokkade van de hoofdfabriek van Lactalis in Laval door te gaan tot het eind van de week.

Of registreer je om te kunnen reageren.