Rundveehouderij

Nieuws

Extra alertheid op aflatoxine in importmais

Importmais wordt vanaf september strenger gecontroleerd op aflatoxine B1.

Met terugwerkende kracht geldt dit dan ook voor oude partijen van oogst 2015. Dit meldt voercontroleur GMP+.

De indeling van herkomstlanden in risicocategorieën hangt voor een belangrijk deel af van het weer en de teeltomstandigheden. Die zijn voor de maisoogst 2016 als minder gunstig ingeschat. Daarom heeft GMP+ alle herkomstlanden geclassificeerd als medium-risico, behalve 15 (voornamelijk West-Europese) landen. Met terugwerkende kracht worden ook oude partijen riskanter ingeschat, vanwege het risico op opmenging van oude, riskantere partijen. India, Italië en Servië blijven hoog-risico landen.

Extra alert op mais Oekraïne

Hiernaast zijn GMP+ en de graanhandel extra alert op Oekraïense mais, vanwege mogelijk gerommel daarmee.

Of registreer je om te kunnen reageren.