Rundveehouderij

Nieuws 2556 x bekeken

DMK zet nieuw verkoopkantoor kaas op

Zuivelreus DMK heeft een nieuwe commerciële organisatie op 'Hoogeveen' gezet. Dit meldt het bedrijf in ledenblad Milchwelt.

DOC Dairy Partners gaat officieel per 1 oktober de markt op om kaas aan de man te brengen. Speerpunt ligt bij de vermarkting van BGA-kaas (met beschermde geografische aanduiding) uit Nederland, maar de rest van de productportfolio wordt evengoed meegenomen. BGA Gouda Holland is de topkaas van de DMK-groep.

De nieuwe verkooporganisatie wordt geleid door een Duitser en twee Nederlanders (Stefan Keller, Ron Krekels en Tom Groot). Als kernmarkten worden de Benelux, Frankrijk en heel Amerika aangemerkt.

Nog geen zicht op hogere melkprijs vanaf september

In Milchwelt zou DMK ook meer informatie geven over een mogelijk hogere melkprijs vanaf september. Dat blijkt niet het geval. DMK wijst er in het ledenblad en een recent schrijven aan de leden op dat het nog een reeks lage contracten heeft lopen tot en met oktober. Die maken het moeilijk om nu al een hoger voorschot te geven. Bovendien heeft de onderneming afgelopen voorjaar de leden nog enigszins uit de wind gehouden, door niet het volledige effect van de lage afzetcontracten door te geven in de voorschotprijs, zo wordt gemeld. Of er nu een verhoging in zit per september, blijft dus nog onduidelijk.

De melkprijs van DMK staat al 3 maanden achter elkaar op €20 per 100 kilo. Dit is ver onder de kostprijs van de boeren en ook het laagst in heel Duitsland. Extra pijnlijk is dat boeren bij gelieerde bedrijven als Wiegert (75% via dochter Fude & Serrahn) 2 cent per kilo meer ontvangen, terwijl de spotmelkprijs zo'n 2 tot 3 cent hoger ligt, en dat DMK daar ook melk inkoopt. De melkaanvoer loopt namelijk terug, terwijl reeds afgesloten leveringscontracten wel moeten worden nageleefd.

Of registreer je om te kunnen reageren.