China's honger naar vlees maakt Britse bacon duur - Foto: Flickr.com RundveeNieuws

China’s honger naar vlees maakt Britse bacon duur

Britten klagen dat hun favoriete broodje, de Bacon Bap, plots veel duurder is. Dat komt door de grote vraag naar Brits varkensvlees uit China,

De forse koersdaling van het Britse pond na Brexit heeft vlees uit Groot-Brittannië nog eens extra aantrekkelijk gemaakt voor de export.

China heeft in de eerste helft van dit jaar meer dan 40.000 ton varkensvlees uit Groot-Brittannië aangevoerd, dat is een derde meer dan een jaar geleden. Het gevolg is dat de binnenlandse prijzen voor varkensvlees en de populaire bacon sterk zijn gestegen. Enkele leveranciers rekenen nu tot 40% meer dan begin dit jaar, waardoor de winkelprijs voor bacon ook met 19% omhoog is gegaan.

‘Geen verbetering in zicht voor Britten’

De combinatie van een zo sterke vraag uit China en de gedaalde koers van het pond na Brexit heeft duidelijk gevolgen voor de Britse ontbijttafel, zegt Emma Warrington, medewerker van voedingsinkoper Beacon, tegen dagblad The Guardian. Warrington: “Het zit er niet in dat die situatie de rest van dit jaar veel zal verbeteren, integendeel, misschien wordt het nog wel erger.”

Beheer
WP Admin