Rundveehouderij

Nieuws 2235 x bekeken

Britse melkprijs zit in de lift

De Britse melkprijs stijgt nu over de hele linie. Eerder werd bekend dat de Britse melkproductie in de eerste helft van juli 10% lager lag dan een jaar eerder.

Coöperatie First Milk verhoogt een van haar melkprijzen zelfs met 6 cent per liter, maar daarbij gaat het wel om de B-prijs die de laatste maanden rond 10 cent per liter schommelde.

First Milk verhoogt de A-prijs voor de gecontracteerde hoeveelheid melk in twee stappen met 1,5 cent per liter. Ook de kleinere zuivelbedrijven Bowland Fresh en Lanchester Dairies kwamen met een verhoging van meer dan 5 cent. Verder heeft Dairy Crest een verhoging met 1,2 cent per liter aangekondigd voor september na eerder al een voor juli aangekondigde verlaging teruggedraaid te hebben.

'Boeren meer vertrouwen geven'

Hoofd inkoop van Dairy Crest Ruth Askew: "We verhogen onze melkprijzen tegen de achtergrond van de dalende Britse melkproductie. We hopen dat dit positieve nieuws onze boeren wat meer vertrouwen geeft als we de herfst ingaan."

Britse melkproductie 10% lager

Eerder werd bekend dat die melkproductie in de eerste helft van juli ruim 10% lager lag dan een jaar eerder. De twee grootste zuivelbedrijven op de Britse markt, Arla UK en Muller-Wiseman hebben tot nu toe nog niet van zich laten horen.

Of registreer je om te kunnen reageren.