Rundveehouderij

Nieuws 2265 x bekeken 1 reactie

Toename maagdarmworminfecties lammeren

De Gezondheidsdienst voor Dieren ziet de laatste maand het aantal lammeren met ernstige maagdarmwominfecties stijgen. Dat baseert de dienst op sectie van aangeboden dieren voor pathologisch onderzoek.

Ook bij mestonderzoek ziet GD een toename van ernstige maagdarmworminfecties. Daarnaast heeft de Veekijker Kleine Herkauwers de afgelopen weken veel vragen gekregen over maagdarmworminfecties in het algemeen en haemonchose in het bijzonder. Op meerdere bedrijven speelt bovendien resistentie van vooral Haemonchus contortus, de (rode) lebmaagworm die haemonchose veroorzaakt, voor gebruikte wormmiddelen.

Eén reactie

  • alshetaanmeilag

    oh goodie goodie....moeten we voor dit soort non-informatie inmiddels ook al inloggen.......

Of registreer je om te kunnen reageren.