Rundveehouderij

Nieuws 4946 x bekeken 3 reacties

Onder folie geteelde mais al dik in bloei

Op veel plaatsen in het zuiden en oosten van Nederland heeft de mais een flinke klap gehad van de vele regen; daar staat het gewas er dan ook belabberd bij. Een schril contrast met die getroffen percelen vormt het maisperceel van de Overijsselse Jan Mulder.

Daar heeft de mais een hoogte van 2,5 meter bereikt en staat bovendien al dik in bloei. Mulder zaaide dit perceel op 20 april met een vroeg ras en onder folie. Daarmee heeft de mais tijdens het koude voorjaar een flinke voorsprong op normaal gezaaide percelen gepakt.

Precies op tijd met zaaien

"We waren ook precies op tijd met zaaien. Een week later en de loonwerker had het land niet op gekund vanwege de vele regen die toen viel", verklaart Mulder.

Dit is het tweede jaar dat hij de mais onder plastic teelt. Het zaaien is wel duurder dan gewoon zaaien, maar de hogere opbrengst en het feit dat de mais al half september oogstrijp is, weegt daar voor Mulder ruimschoots tegenop.

<em>Foto: Sytze Bakker</em>
Foto: Sytze Bakker

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  In ENTER is op 22 april gezaaid, staat vandaag in de pluimen en ruim 2,60 hoog.

 • ardlegters

  In Halle is op 23 april gezaaid, ook ruim 2,5 meter en volop in bloei. Zonder folie.

 • Schraar

  Jaloersmakend!!
  Hier in noord Limburg 3 mei gezaaid, op het zelfde perceel de beste mais 1,5 meter, de slechtste 30 cm. Maandag kon de loonwerker eindelijk op het perceel om te schoffelen ( lucht in de grond brengen) en kunstmest bij zaaien.
  Er zijn ook percelen waar alle mais kleiner is dan 30 cm is, wordt helemaal niets meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.