Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Kalfsvleesconcern VanDrie helpt soepmaker Struik

Soep- en sausfabrikant Struik is met een 'substantiele kapitaalinjectie' gered door de eigenaren van kalfsvleesconcern VanDrie Group.

In ruil voor de kapitaalinjectie - om hoeveel euro het exact gaat, blijft geheim - krijgt VanDrie Group een ‘strategisch belang’. Door de deal durven banken weer langlopende kredieten te verstrekken aan Struik.
VanDrie koopt niet alleen een belang, overigens via investeringsvehikel Fratelli, maar beide bedrijven gaan ook een strategische samenwerking aan. Struik is goed voor een jaaromzet van circa €200 miljoen, VanDrie voor ongeveer het tienvoudige. Struik heeft in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk 500 mensen in dienst. Struik blijft als zelfstandige onderneming functioneren, aldus beide partijen. De leiding komt bij een door beide partijen te selecteren directie.

Financiële problemen Struik kent diverse oorzaken

De samenwerking zal Struik helpen Europees verder te groeien, denkt grootaandeelhouder Hans Struik. Het bedrijf kwam enkele jaren geleden financieel in de problemen. Vorig jaar ging het al beter en werd een bedrijfsresultaat van €15 miljoen geboekt. Maar de solvabiliteit was nog wel zo zwak dat banken Struik tot de kapitaalinjectie geen geld wilden verstrekken.

De financiële problemen waren deels gevolg van een verbeten juridisch gevecht met verpakkingsbedrijf Ardagh in Deventer. In 2007 sloten Struik en Ardagh een contract. Toen in 2008 de verpakkingsprijzen opliepen, wilde Ardagh de prijzen fors verhogen. Struik weigerde maar moest na een lang juridisch gevecht in 2015 uiteindelijk €13 miljoen nabetalen.

De overname van de Duitse soepspecialist Sonnen Bassermann in 2012 kostte Struik ook veel geld.

Eén reactie

  • Vhouder

    ossestaartsoep wordt kalverstaarsoep

Of registreer je om te kunnen reageren.