Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Twee winnende veehouders en een superkoe in Zwolle

'Veehouders met de beste veestapel van Nederland': zo mogen Jan en Tiny Winter uit Vriezenveen zich de komende tijd noemen. In Zwolle kregen ze deze titel en een prijs van €5.000 van CRV tijdens het event 'Veestapel naar je hart'.

Rundveehouder Winter reageert verheugd en is vereerd met deze titel. Op de tweede plaats op dit event eindigden Hans en Ine van Middelaar uit Sterksel en de derde plek werd bezet door Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda.

Levensproductie

De verkiezing werd gehouden na de dochtergroependemonstratie en de presentatie van de groep Levensproductie. Daarin lieten de eigenaren van een zestal koeien zien waar levensduur voor staat. De productietoppers, die veelal meer dan 100.000 kilo melk gegeven hebben, betraden een voor een de ring. Daarna vormden de zes koeien een erehaag voor Nederlands productiefste koe: Big Boukje 192.

Deze koe van familie Knoef uit Geesteren heeft als eerste koe de 200.000 kilo melk grens geslecht en staat inmiddels al op 201.847 kilo melk met 4,62% vet en 3,85% eiwit. Volgens Jos Knoef kan dat alleen maar in de genen zitten, waarbij de vader Cash gestapeld is op duurzaamheidstoppers als Labelle, F16 en Tops.

Big Boukje 192 is de eerste koe die meer dan 200.000 kilo melk heeft gegeven en werd daarvoor gehuldigd tijdens het CRV-event 'Veestapel naar je hart'. Foto: Koos Groenewold
Big Boukje 192 is de eerste koe die meer dan 200.000 kilo melk heeft gegeven en werd daarvoor gehuldigd tijdens het CRV-event 'Veestapel naar je hart'. Foto: Koos Groenewold Koos Groenewold

Big Boukje 192, van familie Knoef uit Geesteren, heeft als eerste koe de 200.000 kilo melk grens geslecht en staat inmiddels al op 201.847 kilo melk met 4,62% vet en 3,85% eiwit.

Young Herd Manager

In de ochtend was er ruimte voor de Young Herd Manager van het jaar. Deze prijs, inclusief €2.000 ging naar Thijs Neutel uit Saaksum. De andere twee genomineerden, Emiel Willems uit Vriezenveen en Klaas Wietsma uit Ouwsterhaule, kregen beiden een cheque van €1.000.

Thijs Neutel uit Saaksum wint de titel <em>Young Herd Manager</em> van het jaar en gaat met de eer én een prijs van €2.000 naar huis. Foto: Koos Groenewold
Thijs Neutel uit Saaksum wint de titel Young Herd Manager van het jaar en gaat met de eer én een prijs van €2.000 naar huis. Foto: Koos Groenewold Koos Groenewold

Eén reactie

  • el

    Super koeien,die door Super boeren worden verzorgd,gefeliciteerd,!

Of registreer je om te kunnen reageren.