Rundveehouderij

Nieuws 2520 x bekeken

Nieuwe spermadistributeur ST Genetics Holland

ST Genetics Holland is gestart als nieuwe importeur en distributeur van sperma van Sexing Technologies. Mart Reylink is sinds afgelopen april vertegenwoordiger van het Amerikaanse bedrijf in Nederland.

Het sperma dat via Duitsland naar Nederland komt ligt opgeslagen bij FertiPlus in Ruurlo. Voor wat betreft de distributie onder ki-stations en melkveebedrijven wordt gebruik gemaakt van het netwerk van de fokkerijorganisaties Bayern Genetik en IPS.

Patent op gesekst sperma

ST Genetics is de fokkerijtak van het Amerikaanse Sexing Technologies, de patenthouder van de methode om sperma te seksen. Het bedrijf werd groot dankzij de introductie van deze techniek om sperma te scheiden in mannelijk en vrouwelijk sperma. Nadien startte de onderneming met een eigen fokprogramma en de wereldwijde distributie van sperma. In de afgelopen jaren werden daartoe diverse fokkerijorganisaties overgenomen.

Opzet Europees distributienetwerk

Met name in de Verenigde Staten wordt er volgens vertegenwoordiger Reylink flink door ST Genetics aan de weg getimmerd. De bedoeling is dat dit ook in Europa navolging krijgt. De Amerikaanse fokkerijorganisatie is daarom bezig een eigen distributienetwerk op te zetten in Europa.

De stieren van ST Genetics werden tot nu toe vermarkt via AI Total uit Zwolle. Paul Koerhuis van AI Total geeft aan dat zijn organisatie de stieren van ST Genetics blijft vermarkten die al in het pakket zaten. De nieuwe ST-stieren komen via ST Genetics Holland beschikbaar.

ST Genetics biedt sperma van zowel Holstein- als Jersey-stieren aan. De eerste stierenkaart van ST Genetics Holland is te vinden op de website van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.