Rundveehouderij

Nieuws 1012 x bekeken

Nederland en Vlaanderen goed op weg met IBR

De gezondheidsstatus van de Nederlandse veestapel op gebied van IBR en BVD neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van Monitoring Diergezondheid Rundvee van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

In het eerste kwartaal van 2016 heeft 54% van de bedrijven de status IBR-vrij of tankmelk onverdacht. Dat is 3% meer dan het laatste kwartaal van 2015. Het percentage BVD-vrije bedrijven of BVD tankmelk onverdacht stijgt met 4% naar 45%.

42% Vlaamse rundveebedrijven IBR-vrij

Ook de Vlaamse rundveehouderij heeft een flinke stap gezet in de IBR-aanpak. In een jaar tijd is het percentage IBR-vrije rundveebedrijven toegenomen van 32 naar 42%. Dat meldt DierGezondheidsZorg (DGZ) Vlaanderen. Daarnaast is nog eens 53% bezig met het traject dat de bedrijven IBR-vrij moet maken. 2,5% heeft nog niets gedaan en heeft de status onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.