Rundveehouderij

Nieuws 1749 x bekeken

Muller-Wiseman houdt melkprijs stabiel

Het op één na grootste Britse zuivelbedrijf Muller-Wiseman houdt de melkprijs per 1 juli op hetzelfde niveau als deze maand. Het is de eerste keer dit jaar dat een grote Britse zuivelaar de melkprijs niet verlaagt.

Muller-Wiseman betaalt momenteel rond de 23,5 cent per liter. Melkveehouders die in een 'dedicated pool' voor een supermarkt zitten, krijgen een paar cent meer. Die prijzen liggen rond 7 cent lager dan een jaar geleden. Maar per 1 juli komt er geen wijziging, heeft Muller-Wiseman nu aangekondigd. Dat is in tegenstelling tot de andere grote zuivelbedrijven, Arla en First Milk, die wel een verdere verlaging hebben aangekondigd.

Lichte verbetering zuivelmarkt in mei

''De Britse markt voor zuivelingrediënten vertoonde in mei een lichte verbetering. Na 2 jaar van onophoudelijke neerwaartse druk is dat welkom nieuws. Voor de ontwikkeling op lange termijn is vooral belangrijk hoe de EU de verkoop van de grote voorraden gaat regelen'', aldus Michael Masters, secretaris van de organisatie van Muller-Wisemans melkveehouders Direct Milk.

Lees meer nieuws en achtergrond over de ontwikkelingen op de zuivelmarkt

Of registreer je om te kunnen reageren.